Grill jest obróbka żywności pod wpływem ciepła. Rusztu żywności są narażone na działanie temperatury wyższej niż 240 ° C oraz w tak wysokiej temperaturze, reakcji Maillarda. Jest to reakcja chemiczna pomiędzy cukry, aminokwasy, które pojawiają się w temperaturze wyższej niż 155 ° C. Podczas reakcji prowadzi do powstania związków, które nadają określony kolor i smak.
07 kwietnia 2017
Grill jest obróbka żywności pod wpływem ciepła. Rusztu żywności są narażone na działanie temperatury wyższej niż 240 ° C oraz w tak wysokiej temperaturze, reakcji Maillarda. Jest to reakcja chemiczna pomiędzy cukry, aminokwasy, które pojawiają się w temperaturze wyższej niż 155 ° C. Podczas reakcji prowadzi do powstania związków, które nadają określony kolor i smak.
Grille węglowe lub brykiety
Konstrukcja tych kratek jest bardzo prosta i jego rozsądnej cenie i operator w jednej z najbardziej pożądanych rodzajów grilli. Ich wadą jest to, że niezbędny obsługi węglu lub brykiety, a także możliwością skażenia. Akcesoria porównaniu do
grilla elektrycznego, który pozwala uniknąć tego problemu.
Grill brykiety lub węglowe
W grilla grill można zarówno węgla drzewnego i brykietu, ale także zwykłe drewno.
Węgiel drzewny
Tego typu nagrzewnicy jest utworzona z procesu spalania drewna bez tlenu. Jego jakość zależy od jakości surowca. Idealny są twarde drewno liściaste. Zaletą jest to, że proces ten nie jest wykorzystywany dowolną substancją chemiczną. Węgiel w grillu zapala się łatwo i wytwarza więcej ciepła niż brykietów. Jego wadą jest to, że podczas grillowania przez taki sam okres czasu większy niż brykiety węglowe.
Brykiety drzewne
Brykiety porównaniu znak zapewniają wysoki komfort, a zwłaszcza czystości. Są one wytwarzane przez wciśnięcie mączka drzewna, trociny i wióry. Materiał jest sprężone pod wysokim ciśnieniem, bez spoiwa chemiczne. brykiety drzewne mają niską zawartość popiołu. brykiety drzewne mogą trwać bardzo długo i spalić podczas grillowania im zapach drewna. Wielkie brykiety hitem kokosowe, które dostarczają jedzenie, przygotowane na smak grilla.
Grill na drewno
Dla wielu użytkowników
Grill to klasyczny, ale to wymaga doświadczenia. Ważne jest, aby czekać aż do drewna w oparzenie grill tak, że pozostanie tylko żar. Grill na drewno ma swoje zalety, niż drewno w gorącym grillu prawidłowo, gospodarz ma czas, aby porozmawiać z gośćmi. Na grillu jest wydarzeniem społecznym, że powinniśmy być w stanie cieszyć. Ponadto drewno może mieć istotny wpływ na ostateczny smak potraw przygotowanych na grillu.